Reply
<a href="http://community.silabs.com/t5/Welcome-and-Announcements/Community-Ranking-System-and-Recognition-Program/m-p/140490#U140490"><font color="#000000"><font size="2">Star</font></font> </a> GR
Posts: 3
Registered: ‎12-05-2016

Isa3 Utilities unknown ap variant

I'm trying to connect to an EM3581 using em3xx_load V4.8.0.0 build 104 and all I get is ERROR: Unknown AP variant. Expected 0x0 or 0x1, Found 0x3.

 

Also, if I try to use em3xx_isa.exe it appears to do nothing and after about a minute goes back to the prompt.

 

How am I supposed to connect to the chip?

 

---

C:\Program Files (x86)\Silicon Labs\ISA3 Utilities\bin>em3xx_isa.exe
em3xx_isa version 1.0.9
DLL version 1.2.1, compiled Apr 23 2015 14:50:00


C:\Program Files (x86)\Silicon Labs\ISA3 Utilities\bin>em3xx_load.exe --usb 0

em3xx_load version 4.8.0.0 build 104
Connecting to ISA via USB Device 0
DLL version 1.2.1, compiled Apr 23 2015 14:50:00
SerialWire interface selected
SWJCLK speed is 500kHz

ERROR: Unknown AP variant. Expected 0x0 or 0x1, Found 0x3

DONE

<a href="http://community.silabs.com/t5/Welcome-and-Announcements/Community-Ranking-System-and-Recognition-Program/m-p/140490#U140490"><font color="#000000"><font size="2">Star</font></font> </a> GR
Posts: 3
Registered: ‎12-05-2016

Re: Isa3 Utilities unknown ap variant

When I tried it on another PC I got the following, the first time.isa3.jpg

subsequent calls of em3xx_load or em3xx_isa on that pc appear to do nothing.

 

<a href="http://community.silabs.com/t5/Welcome-and-Announcements/Community-Ranking-System-and-Recognition-Program/m-p/140490#U140490"><font color="#000000"><font size="2">Star</font></font> </a> GR
Posts: 3
Registered: ‎12-05-2016

Re: Isa3 Utilities unknown ap variant

I think I've solved my problem, I had 2x Jlinks connected to my PC so the software was probably finding one of those rather than the ISA3.